banner

SPILER

Spiler, eller glattkant, benyttes i økende grad i offentlige bygg. Det har blitt mer og mer vanlig å bruke spiler i private boliger også. Se vår bildeserie med eksempler på begge deler.

Spilene som her er benyttet er i eik og hvitpigmentert/tonet på 3 sider.

Vi leverer spiler i ulike treslag og med ulik overflatebehandling som lakk, hvittoning og olje. Disse kan monteres i tak, som spilehimling og/eller på vegg og kalles da ofte spilepanel. Det visuelle utrykket kan ofte være hovedgrunnen til at det velges spiler på vegger eller i tak, men det har også andre fordeler. Spiler gir en god lyddemping og valg av spalteåpningen mellom spilene er med på å avgjøre den støyreduserende effekten. Dette har størst viktighet for konsertrom o.l. hvor akustikk er i fokus, men etterklangen blir betydelig mindre generelt sett .

Spiler bryter visuelt med andre vegg- og takflater, som ofte er slette og hvite. Treets overflate har "spill og struktur", og egner seg derfor godt til miljøer hvor man ønsker å bryte med andre flater. Valget av treslag og overflatebehandling avgjør hvor mye spill og struktur man ønsker seg.

Når man benytter trespiler på vegg eller i tak så skaper man et visuelt inntrykk hvor natur møter det moderne. Man kan understreke linjeeffekter og brytninger som gjør rommene og romfølelsen interessant. Det vil i større grad gi en lyddemping, noe man tidligere har benyttet gardiner og tepper til.

  • Støydempende
  • Naturprodukt
  • Stilrent
  • Visuell variasjon
  • Moderne